Πώς να λύσετε το πρόβλημα της ταχύτητας σελίδας στο WordPress
(Google Pagespeed)

Η ταχύτητα της σελίδας σας έχει σημασία. Όχι μόνο έχει σημασία για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας, αλλά ένας ιστότοπος με αργή φόρτωση μπορεί να σημαίνει και χαμηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Τα καλά νέα είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε WordPress, υπάρχουν αρκετές εύκολες διορθώσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις λύσεις στα μεγαλύτερα προβλήματα ταχύτητας σελίδας WordPress. Καθώς εκτελείτε αυτά τα βήματα, δοκιμάστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας στο Pingdom για να δείτε πώς βελτιώνονται οι χρόνοι φόρτωσης.

Δοκιμάστε τα Plugin σας

Ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους αργών ιστότοπων WordPress είναι τα πρόσθετα που εγκαθιστάτε. Η εγκατάσταση πάρα πολλών σημαίνει ότι οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν περισσότερα αρχεία όταν επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, πράγμα που απαιτεί περισσότερο χρόνο για να φορτωθεί. Η εγκατάσταση ενός με ένα σφάλμα ή ενός ασυμβίβαστου με άλλο πρόσθετο μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στους χρόνους φόρτωσής σας.

Όταν πρόκειται για τις προσθήκες σας, υπάρχουν δύο βήματα με τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας:

  1. Ξεκινήστε απεγκαθιστώντας τυχόν πρόσθετα που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν χρειάζεστε. Η εγκατάσταση λιγότερων πρόσθετων μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ταχύτητα της σελίδας.
  2. Το ποσό των προσθηκών που διαθέτετε δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την ταχύτητα της σελίδας. Η ποιότητα αυτών των προσθηκών έχει επίσης σημασία. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε αργά προβλήματα ιστότοπου μετά τη διαγραφή των πρόσθετων που δεν χρειάζεστε, δοκιμάστε τα υπόλοιπα πρόσθετα για να δείτε εάν κάποιο από αυτά προκαλεί το πρόβλημα. Απλώς απενεργοποιήστε κάθε πρόσθετο ένα κάθε φορά και δείτε αν ο ιστότοπος επιταχύνει. Εάν είναι πιο γρήγορο μετά την απενεργοποίηση ενός, τότε ξέρετε ότι το ένα είναι το πρόβλημα. Εάν δεν αλλάξει τίποτα μετά την απενεργοποίηση κάθε προσθήκης ένα προς ένα, τότε το πιθανότερο είναι ότι οι προσθήκες σας δεν είναι το πρόβλημα σας και μπορείτε να χαλαρώσετε γνωρίζοντας ότι τα πρόσθετα που έχετε επιλέξει λειτουργούν όπως πρέπει.

Μεταβείτε σε έναν πιο αξιόπιστο Server

Εάν τα πρόσθετά σας δεν είναι ο ένοχος του αργού ιστότοπού σας στο WordPress, τότε ένας άλλος πιθανός ύποπτος είναι ο οικοδεσπότης Ιστού σας. Η ταχύτητα της σελίδας σας εξαρτάται από το πόσο γρήγορα οι διακομιστές του διακομιστή ιστού σας ανταποκρίνονται στα αιτήματα των χρηστών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε επισκέπτης του ιστού σας πρέπει να επικοινωνήσει με τους διακομιστές του κεντρικού υπολογιστή σας για να φορτώσει τον ιστότοπό σας. Αργός διακομιστής σημαίνει αργός ιστότοπος.

Επιλέξτε ένα γρηγορότερο Theme

νας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο στην ταχύτητα του ιστότοπου είναι το θέμα WordPress. Ένα κακώς γραμμένο θέμα σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος από τους χρήστες για να φορτώσουν τον ιστότοπό σας. Όταν επιλέγετε θέματα «φουσκωμένα» με δυνατότητες που δεν χρησιμοποιείτε, το μόνο που κάνετε είναι να κάνετε τους χρήστες να φορτώνουν πτυχές που δεν βλέπουν καν.

Genesis Framework, Avada, Divi, Astra

Κάποια απο τα γρηγορότερα Themes Tweet

Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας

Γνωρίζατε ότι όταν ανεβάζετε εικόνες στον ιστότοπό σας, ο χρήστης πρέπει να κατεβάσει το ίδιο αρχείο εικόνας ανεξάρτητα από το πώς τους φαίνεται; Για παράδειγμα, μπορείτε να ανεβάσετε μια εικόνα 2000 x 3000 pixel, αλλά να την εμφανίσετε ως 200 x 300 pixel στον ιστότοπό σας. Αν και ο χρήστης βλέπει τη μικρότερη εικόνα, το πρόγραμμα περιήγησής του πρέπει να έχει πρόσβαση στο μεγαλύτερο αρχείο.

Η βελτιστοποίηση των εικόνων σας αφορά τη χρήση του κατάλληλου μεγέθους αρχείου για τις εικόνες που εμφανίζετε. Τα καλά νέα? Δεν χρειάζεται να περάσετε και να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο τις εικόνες σας. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια προσθήκη βελτιστοποίησης εικόνας που θα κάνει αυτόματα όλη τη δουλειά για εσάς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να συμπιέσετε τα μεγέθη των αρχείων σας, έτσι ώστε οι χρήστες να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στη λήψη των εικόνων σας για να δουν τον ιστότοπο.

Ξεκινήστε δοκιμάζοντας μία από αυτές τις προσθήκες βελτιστοποίησης εικόνας:

WP Smush – Optimization Image – Αυτή η δωρεάν προσθήκη βελτιστοποίησης εικόνας σας επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων χωρίς να μειώσετε την ποιότητά τους.
EWWW Optimizer Image – Χρησιμοποιήστε αυτό το πρόσθετο για να βελτιστοποιήσετε αυτόματα τόσο τις παλιές όσο και τις νέες εικόνες.